Binnen en buitenruimte.

Binnenruimte:

picknick dierenKinderdagverblijf Met Liefde is een kleinschalig  kinderdagverblijf! Op een prachtige, sfeervolle en vooral groene locatie in Amsterdam noord. waar je mag ‘zijn wie je bent’ en waar de tijd en de ruimte is om plezier te maken.  We hebben 1 verticale groep van circa 60m2 . De kinderen zijn welkom vanaf 8 weken tot 13 jaar.                                                                                 Een verticale groep die aanvoelt als een groot gezin die door de grote ruimte aanvoelt als een huiskamer. Een verticale groep biedt veel voordelen. Zo komen kinderen in contact met verschillende leeftijden, wat positieve invloed heeft op hun sociale ontwikkeling. Door klein te zijn maar groot te denken kunnen we de kinderen veiligheid, vertrouwen, liefde, warmte, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid bieden.
Bij kinderdagverblijf Met liefde voelt iedereen zich meteen thuis!

We hebben verschillende speelhoeken op de groep:

 • Puzzel/leeshoek.DSC_0586
 • Auto/treinhoek.
 • Lego/bouwhoek.
 • Muziek/verkleedhoek.
 • schilder/tekenhoek.
 • Keuken/winkelhoek.
 • computerhoek.
 • huiswerkhoek.

Wij zijn een klein en betrokken kinderdagverblijf .

Buitenruimte:

De buitenruimte wordt dagelijks gebruikt om ‘uit te waaien’. De kinderen mogen hier fietsen, rennen, klimmen, glijden, kortom: hier kunnen ze zich helemaal uitleven. Afhankelijk van het weer kan dit verschillen van een half uurtje tot bijna de hele dag. Ook worden er vaak uitstapjes gemaakt buiten de opvang.
Kinderdagverblijf Met Liefde heeft een heerlijke tuin van circa 1000m2. Onze tuin bevindt zich aan de achterzijde van het kinderdagverblijf en is helemaal afgesloten. De tuin is voorzien van zowel gras als stenen zodat kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven, onze tuin prikkelt en daagt uit!
We proberen de tuin zo natuurlijk mogelijk te houden. Kinderen vinden het altijd heerlijk buiten, ze leven helemaal op.

Tijdens het buitenspelen in een natuurlijke omgeving worden alle zintuigen geprikkeld:

 • horen.                                    planten
 • proeven.
 • voelen.
 • zien.
 • ruiken.

 Er is zoveel te zien, te ontdekken en te leren in de natuur!

Door veel buiten te zijn, zien kinderen van dichtbij de cyclus van de natuur. De seizoenen zorgen ervoor dat de natuur het gehele jaar door anders is. Kinderen pikken deze veranderingen op en spelenderwijs leren zij erover. Hoe meer zintuigen je gebruikt bij al die indrukken, hoe beter de ervaringen worden ‘opgeslagen’ in je lijf. Het zien van een rups obuiten jairo valeriep een blad nodigt kinderen uit om te vertellen over dit dier. Kinderen oefenen hun taalgebruik wanneer zij hun ontdekkingen en fantasieën met anderen delen. Kinderen ontdekken kleine beestjes en willen weten wat het is. In de natuur beweeg je meer en kun je al je energie kwijt. Je leert kleine risico’s te nemen; je springt van een lage boomstam.  Daardoor leer je probleem oplossend en logisch te denken, wat weer goed is voor je latere schoolprestaties. We dagen kinderen uit om met fantasie te spelen. Door te spelen met veel verschillend los natuurlijk materiaal wordt de fantasie van kinderen geprikkeld. Met los materiaal kun je dingen veranderen in de omgeving, Met takken en een laken maak je een hut. Diezelfde takken worden het volgende moment een brug bij het spelen in de zandbak. Los natuurlijk materiaal geeft een rijkdom aan spelmogelijkheden. Bij ons mogen ze vies worden en echt kind zijn!                   Kinderdagverblijf Met Liefde is gevestigd in Amsterdam noord, maar wij willen de kinderen zoveel mogelijk meegeven van de natuur en dieren. Wij bij Met Liefde vinden het belangrijk dat de kinderen leren om goed om te gaan met de natuur en dieren We gaan dan ook vaak naar het park en/of de kinderboerderij.  wandelen buiten

Ook gaan de baby’s mee wandelen, heerlijk luisteren naar de vogels en de wind, kijkend naar de bomen en de lucht. Het kan ook zo zijn dat we boodschappen gaan doen met de kinderen dit om de thuissituatie na te bootsten.

Nieuwsgierig?? vragen?? bel of mail ons gerust.